Når dit barn er så stort, at det er ved at være klar til at droppe bleen, kan du "bygge bro" mellem stofble og blefri med en "trainingpant". Trainingpants er lidt som vandtætte underbukser med et ekstra lag eller to der lige kan redde tøjet når der sker uheld.
En trainingpant kan dog ikke gøre det ud for at stofble - så hvis dit barn stadig ikke er klart til overgangen, så brug dem kun i kortere perioder, så han eller hun vænner sig til at sige til. Du bruger ikke blepapir i en trainingpant og det kan også være svært at booste den med yderligere indlæg. Så er dit barn ikke klart til at slippe bleen endnu, er det bedre at vælge en tynd stofble indtil frynsen er klar til at toilet- eller potte træningen.
EC - blefri før det næsten begynder Hvis du har en lillebitte fryns og gerne vil forsøge dig med EC - Elimination Communication - så læs lidt her og klik evt. videre til Maishas bogindlæg om deres erfaringer.
Der er også flere facebookgrupper der kan hjælpe dig godt på vej.
EC går ud på at prøve at vænne baby til at tisse på potte så tidligt som overhovedet muligt - nogle begynder allerede inden baby selv kan sidde. Man kan ret hurtigt vænne barnet til at "nar jeg bliver holdt op over en spand/potte/andet og mor siger tisselyde, så skal jeg tisse". Og senere, når baby selv kan sidde i ca. 6-7 måneders-alderen, når baby bliver sat på potten er det tissetid.
EC kræver nærvær og er ikke nødvendig en nem løsning Det kræver meget nærvær og konsekvens, at få det til at køre gnidningsfrit - er man ikke opmærksom nok skal det alligevel kombineres med en ble, og så er det måske svært at holde gejsten. Men har I lyst og tid - og synes det lyder som the way to go - så er det da bare med at prøve det af. Det er jo ikke anderledes end at I kan gå over til bleer igen, hvis det ikke går 😉
Vil du gerne indføre det hjemme for at spare vask og få et tidligt blefrit barn - så er det de rette grunde. Der vil være temmelig meget ekstra vasketøj (vådt tøj i stedet for våde stofbleer) og det er ikke nødvendigved nemmere at fræse på toilettet med korte mellemrum og hele tiden være obs på det hele. Men som Maisha skriver i sit supergode blogindlæg, så giver det dig en mulighed for at lære dit barns signaler bedre at kende - læs Maishas blogindlæg om EC HER!
Forskere diskuterer stadig for og imod - vælg selv din holdning Elimination Communication er lidt omdiskuteret, idet nogle psykologer og forskere mener, at det er for tidligt og at det stresser barnet, andre mener det er topdollar og det eneste rigtige. Jeg har kontakt til flere der bruger metoden og er glade for det...